17 °c

Efsane son kez pistlere çıkıyor!

Dünya Atletizm Şampiyonası yarın İngiltere'nin başkenti Londra'da başlayacak. Dünya rekortmeni sprinter Bolt, şampiyonanın ardından emekliye ayrılacak.

Güncel Haberi
Efsane son kez pistlere çıkıyor!
Efsane son kez pistlere çıkıyor!

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından ilki 1976 yılında İsveç'te düzenlenen, 1991'den bu yana 2 yılda bir gerçekleştirilen şampiyonanın 16'ncısına, 4-13 Ağustos'ta Londra Olimpiyat Stadı ev sahipliği yapacak.

Gözler Usain Bolt'ta

Jamaikalı olimpiyat ve dünya şampiyonu Usain Bolt'un kariyerini sonlandıracağını açıkladığı şampiyonanın en merak edilen yarışması, erkekler 100 metre finali olacak. 4x100 metrede de piste çıkacak Bolt'un son bireysel yarışı, 5 Ağustos Cumartesi günü TSİ 23.45'te koşulacak.

Oldukça zorlu rakipler

Erkekler 100 metre (9.58 saniye) ve 200 metre (19.19) dünya rekorlarının sahibi, olimpiyatta 8 ve dünya şampiyonasında 11 altın madalyası bulunan Bolt'un işi, bu kez pek kolay görünmüyor. Jamaikalı sprinterin başarılarla dolu kariyerini mutlu sonla bitirmesini engelleyebilecek isimler arasında vatandaşı Yohan Blake, ABD'li Justin Gatlin ve Christian Coleman öne çıkıyor.

Bu yıl işi çok zor

Bu yıl 10 saniyenin altına yalnızca 21 Temmuz'daki Elmas Lig Monaco ayağında inebilen Bolt, 9.69 ile tarihin 2. en iyi derecesine Blake, 9.82 ile yılın en iyi derecesini koşan 21 yaşındaki Coleman ve 2016 Rio Olimpiyatları'nda arkasında yer alan Gatlin'in arasından sıyrılmaya çalışacak.

Sıradaki Haber