17 °c

TSYD Toros Zirvesi

ANTALYA (AA) - Spor Toto Süper Lig takımlarından Medicana Sivasspor'un golcü futbolcusu Aatif Chahechouhe, Türkiye'de yaşamaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Fransa doğumlu Müslüman futbolcu Chahechouhe, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından Belek Turizm Bölgesi'ndeki Gloria Golf Resort Hotel'de düzenlenen Toros Zirvesi'nde...

Spor Haberi
TSYD Toros Zirvesi
TSYD Toros Zirvesi

ANTALYA (AA) - Spor Toto Süper Lig takımlarından Medicana Sivasspor'un golcü futbolcusu Aatif Chahechouhe, Türkiye'de yaşamaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.


Fransa doğumlu Müslüman futbolcu Chahechouhe, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından Belek Turizm Bölgesi'ndeki Gloria Golf Resort Hotel'de düzenlenen Toros Zirvesi'nde, "Türkiye'de yabancı futbolcu olmak" konulu panele katıldı.


Türkiye'den önce eşinin tavsiyene uyarak 6 ay Bulgaristan'da futbol oynadığını anlatan Chahechouhe, burada yarım sezonda attığı 10 golle, Medicana Sivasspor'un dikkatini çekmeyi başardığını ifade etti.


Chahechouhe, Medicana Sivasspor'un kendisine iyi şartlar sunduğunu belirterek, "Gerçekten Türkiye'de olmaktan dolayı çok mutluyum. Kendimi bazen Türk hissediyorum. Daha uzun yıllar var önümüzde, inşallah kariyerime Türkiye'de devam etmek isterim. Futbol kariyerimden sonra bile Türkiye'ye yerleşmeyi düşünüyorum. İki kızım da Türk okulunda okuyor ve Türkçe konuşuyor. Geleceğimle ilgili ne yapacağımı tam olarak bilmiyorum ama umarım futbol sektöründe devam ederim ve Türkiye'de yaşarım" diye konuştu.


Hakkında çıkan transfer haberleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan 29 yaşındaki futbolcu, "Galatasaray ve Fenerbahçe olsun, sezon başında bayağı transfer haberleri gündeme geldi. Ancak resmi teklif almadık. Şu an bu dedikoduları dinlemek, duymak istemiyorum. Çünkü Sivasspor olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Sivasspor'a konsantre olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.



- "Takım olarak cuma namazına gitmek gurur verici"



Müslüman olduğu için Türkiye'de çok fazla dezavantaj yaşamadığının altını çizen Fas asıllı Fransız futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'deki 4. senem, hiçbir dezavantaj görmüyorum. Daha çok pozitif yönünü görüyorum. Dinime bağlı bir kişiyim. Aslında bir Müslüman olarak, cuma günü idmanlarımız, programlarımız ona göre ayarlanıyor. Takım olarak hocamızla cuma namazına gitmemiz benim için gurur verici bir şey. Avrupa'da bunu göremezseniz, yaşayamazsınız. Bu gerçekten bayağı şaşırdığım bir şey oldu."


Chahechouhe, Sivas'taki özel yaşamıyla ilgili soruya ise "Çok basit bir hayatım var. İdmanda eve, evden idmana gidiyorum. Evimizde Türk aşçı var. Türk yemeklerine bayılıyorum. Çok dışarı çıkmak istemiyorum. Sivas küçük bir şehir. Dışarı çıktığım zaman herkes tanıyor. Performans düşüklüğü yaşadığım zaman taraftar da yanıma gelip soruyor" yanıtını verdi. Golcü futbolcu, "Basit yaşam tam bana göre. Ben gece hayatı olan bir futbolcu değilim. İstanbul'da oynasam da sanırım ayı şekilde bu basit hayatımı, çekirdek ailemle birlikte sürdürürdüm" değerlendirmesinde bulundu.


Türkçe'yle arası sorulan Chahechouhe, "Aslında gelecekte Türkiye'de yaşmak istiyorsam tabii ki Türkçe'yi öğrenmeliyim. 4 yaşındaki kızım benden daha iyi Tükçe okuyor. Çünkü Türk okuluna gidiyor. İlginç ve çekici bir dil ama bir taraftan da çok zor" dedi.



- "Kendimi en iyi hissettiğim mevki forvet arkası"



Chahechouhe, oyun sitilini ise "Futbolu çok seviyorum, aşığım. Teknik bir yapıya sahibim. Çalım atıyorum, başka teknik özelliklerim de var. Hücuma çıkmayı çok seviyorum. Böyle özetleyebilirim. Sahaya çıktığım zaman teknik özelliklerim doğaçlama olarak ortaya çıkıyor" şeklinde tarif etti.


Kendisini en iyi forvet arkasında rahat hissettiğini vurgulayan Chahechouhe, "Forvet arkası daha serbest. İstediğini yapabilirsiniz. Sola, sağa, ya da arkaya gelebilirsiniz. Sol kanatta da forvet arkasında da oynadım. Kendimi en iyi hissetiğim mevki forvet arkası" değerlendirmesinde bulundu.


Chahechouhe, Türkiye'den en çok Galatasaraylı futbolcu Selçuk İnan'ı beğendiğini sözlerini ekledi. Medicana Sivassporlu futbolcuya oturumun ardından plaket takdim edildi.

Sıradaki Haber