17 °c

Eskrim: Uluslararası Çocuk Kupası

ANTALYA (AA) - Eskrim Uluslararası Süper Minikler ve Minikler Çocuk Kupası Antalya'nın Alanya ilçesinde başladı.Türkiye Eskrim Federasyonu tarafından Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvaya Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Bulgaristan, Almanya, İtalya, KKTC, Mısır, Gürcistan, Ürdün, İsviçre, Suudi Arabistan'tan bin 400'e yakın sporcu katılıyor. Milli Takım Antrenörü...

Spor Haberi
Eskrim: Uluslararası Çocuk Kupası
Eskrim: Uluslararası Çocuk Kupası

ANTALYA (AA) - Eskrim Uluslararası Süper Minikler ve Minikler Çocuk Kupası Antalya'nın Alanya ilçesinde başladı.

Türkiye Eskrim Federasyonu tarafından Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvaya Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Bulgaristan, Almanya, İtalya, KKTC, Mısır, Gürcistan, Ürdün, İsviçre, Suudi Arabistan'tan bin 400'e yakın sporcu katılıyor.

Milli Takım Antrenörü Tarık İnel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alanya'da düzenlenen turnuvaya rekor düzeyde katılım olduğunu söyledi. Erkekler ve kadınlarda yaklaşık bin 400 sporcunun epe, flöre ve kılıç dallarında yarışacağını kaydeden İnel, "11 ülkenin temsil ettiği bir turnuva oldu. Hem yerli hem de yurt dışından gelen ekiplerle bir şenlik havasında geçiyor." dedi.

İnel, eskrimi yurt içinde tüm çocuklara yayma amacında olduklarını belirterek, ileride Avrupa ve dünya şampiyonaları ile olimpiyatlara gidecek nesiller yetiştirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Şampiyona, 24 Nisan Pazar günü sona erecek.

Sıradaki Haber