MUĞLA (AA) - Marmaris Aksaz Deniz Üssü'ndeki askeri hastanenin Marmaris Devlet Hastanesi ile birleşiminden sonra, hastanede bakılan hasta sayısında artış yaşandığı ve bu durumun doktorları memnun ettiği bildirildi.
Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından çıkartılan kanun hükmünde kararnameyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden Sağlık Bakanlığına devredilen ve Şehit Nedip Cengiz Eker'in adı verilen Aksaz Deniz Üssü'ndeki askeri hastaneye vatandaşlar muayene için gidebilirken, ilçedeki devlet hastanesinin yükü de hafifledi.
Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Zafer Kemal Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki hastanenin birleşimden sonra ilçede sağlık hizmetinin standartlarının yükseldiğini belirtti.
Hastanelerin birleştiği 26 Ağustos 2016'dan itibaren vatandaşların rahatlıkla sağlık hizmetlerinden yararlandığını anlatan Çelebi, "Aksaz Askeri Hastanesi'ni teslim aldıktan sonra, 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanımızın kaldığı otele suikast girişimi sırasında şehit olan Polis Memurumuz Nedip Cengiz Eker'in adını hastaneye verdik. Yeni yapılanmada hizmette bir aksama olmadığı gibi aksine ilk etapta Sağlık Bakanlığı nezdinde hizmet kalitesini arttırmak üzere bakanlığımızın bünyesindeki otelcilik birimi, çalışan hakları birimi, kalite birimi, hasta hakları birimi kuruldu. Mevcut birimlerle ilgili iyileştirilme çalışması da başlatıldı." dedi.
-"Mehmetçikler bize emanettir"
Başhekim Çelebi, internet ve 182 telefon hattından randevu hizmetinin de hayata geçirildiğini dile getirerek, artık vatandaşların rahatlıkla gidip istediği doktora muayene olabildiğini belirtti.
Çelebi, "Mehmetçikler bize emanettir. Kesinlikle mağdur edilmeyeceklerdir. Hastanedeki hasta sayımızda artış yaşanıyor. Buradaki doktorlarımız da hasta sayısındaki artıştan memnun. Personelimizi de verimli şekilde organize edince her iki hastanede vatandaşlarımız daha nitelikli sağlık hizmeti aldığı için memnun kalıyor." diye konuştu.
-"Hastalara faydalı olmamızı sağladı"
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Apikoğlu da hekimlik mesleğinin hasta odaklı olduğunu dile getirerek, hastanelerin birleşmesinin hastalar adına daha iyi hizmetin önünü açtığını ifade etti. Apikoğlu, "Birleşme, hastalara daha faydalı olmamızı sağladı. Doktor olarak daha çok hastaya bakmaya başladık. Askeri hastalar, birleşme sonrasında eski aldıkları hizmetleri almaya devam ediyorlar." dedi.
Acil Tıp Uzmanı Dr. Serdar Kavak ise hastanelerin birleşmesinden dolayı heyecan ve mutluluk içinde olduğunu kaydetti. Birleşmenin bölge acısından ve silahlı kuvvetler acısından faydalı olduğunu vurgulayan Kavak, acil serviste daha çok hastaya bakarak, mesleki açıdan daha verimli hale geldiğini vurguladı.