17 °c

Telefonla dolandırıcılık tiyatro sahnesine taşındı

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da, "İletişim yoluyla dolandırıcılık" adlı oyun sahnelendi.Emniyet Genel Müdürlüğünce, Polis Haftası dolayısıyla hazırlanan "İletişim yoluyla dolandırıcılık" adlı oyun, Çankırı Belediyesi Şehir Tiyatrosundan Fatih Gezginci yönetiminde, Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencileri tarafından sahnelendi."Televole", "Telepati" ve "Kime Niyet Kime Kısmet"...

Kültür-Sanat Haberi
Telefonla dolandırıcılık tiyatro sahnesine taşındı
Telefonla dolandırıcılık tiyatro sahnesine taşındı

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da, "İletişim yoluyla dolandırıcılık" adlı oyun sahnelendi.

Emniyet Genel Müdürlüğünce, Polis Haftası dolayısıyla hazırlanan "İletişim yoluyla dolandırıcılık" adlı oyun, Çankırı Belediyesi Şehir Tiyatrosundan Fatih Gezginci yönetiminde, Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencileri tarafından sahnelendi.

"Televole", "Telepati" ve "Kime Niyet Kime Kısmet" bölümlerinden oluşan oyun, 100. Yıl Kültür Merkezi'nde tiyatro severlerin beğenisine sunuldu. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, son dönemde artan dolandırıcılık olaylarına dikkati çekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla hazırlanan oyun, vatandaşlardan ilgi gördü.

Çankırı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Göksel Aydın, tiyatro gösterisinin ardından yaptığı konuşmada, yaklaşık 2 ay süren hazırlığın ardından tiyatro oyununun sahneye konulduğunu aktararak "Televizyonlardan, gazetelerden, internetten takip ettiğimiz kadarıyla bu tarz dolandırıcılık olaylarından çok fazla mağdur olan insan var. Bu tür dolandırıcılık olayları, son 4-5 yılda daha da arttı." dedi.

Basın yayın kuruluşlarında konuyu duyurarak, broşür dağıtarak, bu tür olayların önüne geçmeye çalıştıklarını ifade eden Aydın, şunları söyledi:

"Bu tür dolandırıcılık olayları ilk başladığında vatandaşları yönlendirerek parayı bir yere bıraktırıyorlardı. Emniyet tarafından alınan tedbirlerle bunlar hemen hemen ortadan kalktı. Bunun dışında internet yoluyla, banka havalesi yoluyla dolandırıcılık ortaya çıkmaya başladı. Biz, bunların önüne geçmek için elimizden geleni yapıyoruz."

Tiyatro sahnesinde iletişim yoluyla dolandırıcılığın anlatıldığını söyleyen Aydın, "Hiçbir hakim, savcı ve polis sizden para istemez, 'Telefonla bir yere para gönderin' demez. Polis, hakim, savcı ve asker, ancak ve ancak 'Polis karakoluna, adliyeye gelin' der. Kesinlikle 'Para gönderin' diye bir talepleri olmaz." diye konuştu.

Türk halkının devletine bağlı olduğunu ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

"Özünde, bu yapılanların sonucunda niye mağdur ediliyoruz diye bakarsak eğer tek bir sebebi var, biz millet olarak devletine sonsuz derecede saygılı bir milletiz. Devlet istediyse doğrudur. Hiçbir zaman geri adım atmayarak devletin dediği şekilde dediği şeyi yapmışızdır. Bu bizim devletimize, milletimize olan saygımızdan dolayı yaşadığımız bir mağduriyettir."

Sıradaki Haber