17 °c

35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı

İSTANBUL (AA) - TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle düzenlenen 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'na katılan sahaflar yoğun ilgi gördü. Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 12 Kasım'da ziyarete açılan ve Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu fuarı binlerce kişi ziyaret etti.Her yıl stant sayısını...

Kültür-Sanat Haberi
35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı
35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı

İSTANBUL (AA) - TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle düzenlenen 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'na katılan sahaflar yoğun ilgi gördü.

Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 12 Kasım'da ziyarete açılan ve Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu fuarı binlerce kişi ziyaret etti.

Her yıl stant sayısını artıran ve eski kitaplar, plaklar, afişler gibi, ilgilisini kaybetmeyen eserlerin yer aldığı sahaflar da her yaştan okuru ağırladı.

Bu yıl katılan 15 sahaftan biri olan "Turkuaz Sahaf" yetkilisi Emin Nedret İşli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her sene Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'na katıldıklarını ve bu yılki ilgiden çok memnun olduklarını söyledi.

Fuarın, ilk iki günlük ziyaretçi sayısıyla rekor kırdığına dikkati çeken İşli, "Hem yayıncılara hem sahaflara gelenler bizi memnun etti. Bu sene ortaokul ve lise çağındaki öğrencilerden gelenler çok oldu. Onların küçük çocuklara nazaran sahaflara ilgisi daha fazla olduğu için satışlarımız da iyi oldu. Dolayısıyla ticari anlamda başarılı bir fuar yılı geçirdik." diye konuştu.

İşli, sahafların fuara katılımını sağlayan kişi olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

"Sahafların buraya katılması için çok çaba sarf ettim. Önceki yıllarda zorlanıyorduk. İlk katıldığımızda 5 arkadaş vardık burada. Bu sene artık bir büyük bölümü sahaflarla doldurabildik. Önümüzdeki yıllarda koridorun tamamını sahaflarla doldurmaya gayret edeceğiz."

- "Popüler kültürün bizi ezip durduğu bir atmosfer var"

"Kibrit Kitabevi" yetkilisi Ali Bağı da fuara katılımlardan çok memnun olduklarını aktararak, getirdikleri yaklaşık 15 bin kitaptan 2 bin kitabı sattıklarını dile getirdi.

Fuar haricinde Taksim Sahaflar Pasajı'nda çalışan Bağı, meslekte 22 yılını doldurduğunu vurgulayarak, "Bazen başınıza bir iş gelir, lanet midir nimet midir bilemezsiniz. Bunu yaşadıkça hayat size kanıtlar. Bir taraftan diğer tarafa geçiş de kolaydır. Hizmet sektörü çok yorucu sektör. Popüler kültürün bizi ezip durduğu bir atmosfer var." ifadelerini kullandı.

Bağı, sahaflığın 300 yıllık bir geçmişe dayandığının altını çizerek, şöyle konuştu:

"Sahaflığın, satın almanın ötesinde, daha bilgi paylaşımlı iletişimsel bir iş olduğuna inanıyoruz ama çağ AVM çağı. Önceden bir sahafa girdiğimizde kitaplara dokunmaya imtina ederdik. Şimdi ise dağıta dağıta gidiyorlar. Kitap fuarları bizim motorize bil hal almamızı sağladı. Fuarlara katılmamızın temel sebeplerinden biri, insanlarla iletişime geçmek. Buraya gelen insanlara, bu işin nasıl yapıldığını, böyle bir sektörün varlığını, her kitabın 'eski' olmadığını anlatıyoruz. Fuarlar da bu anlamda müsait alanlar."

Sıradaki Haber