Denys Boyko'nun sağlık kontrolleri tamamlandı

21 Ocak 2016 Perşembe

Beşiktaş'ın, transferi için görüşmelere başlandığını borsaya bildirdiği Ukraynalı kaleci Denys Boyko, İstanbul'da sağlık kontrolünden geçti. Acıbadem Sports'a gelen Boyko, burada bir dizi sağlık testine tabi tutuldu. Kan testinin ardından efor testine geçen Boyko, makinenin arıza yapması nedeniyle başka bir bölüme alındı. Ukrayna'nın Dnipro takımında forma giyen 28 yaşında ve 1,97 metre boyundaki kalecinin yapılan son tetkiklerinin ardından sağlık kontrolü sona erdi.

DENYS BOYKO'NUN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN...

Denys Boyko kimdir? Denys Oleksandroviç Boyko (Ukraynaca: Денис Олександрович Бойко, d. 29 Ocak 1988), Kaleci mevkinde forma giyen Ukraynalı millî futbolcu.Ukrayna Ligi takımlarından Dnipro Dnipropetrovsk ve ve Ukrayna Millî Takımı'nde forma giymektedir.

Dinamo Kiev

Boyko, Kiev'de dünyaya geldi ve altyapı kariyerini Dinamo Kiev'de geçirdi. Dinamo Kiev formasını ilk olarak 9 Mayıs 2010 tarihinde Metallurg Zaporojyemaçında giydi.

FC CSKA Kyiv

2008 yılında CSKA Kyiv takımında forma giymiştir.

FC Obolon Kyiv

2009 yılında Obolon Kyiv takımında forma giymiştir.

FK Krivbas Krivyi Rih

2011–2012 sezonunda Kryvbas takımında forma giymiştir.

FK Dnipro

2013 yılında Dnipro'da kiralık forma giydi. 2014 yılından itibaren Dnipro'nun futbolcusu oldu ve bu sezonda takımıyla UEFA Avrupa Ligi finali oynamayı başardı. Bu başarısı sayesinde 24 Kasım 2015 tarihinde UEFA Avrupa Ligi'nin en iyi kalecisi ve Avrupa'da yılın kalecisi ödülüne aday oldu. Diğer adaylar ise, Joe Hart, Gianluigi Buffon ve Manuel Neuer idi.

Beşiktaş JK

2015-16 sezonun devre arasında Beşiktaş ile görüşmelere başladı. 20 Ocak 2016 tarihinde Beşiktaş'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamada; ''Denis Boyko'nun transferi ile ilgili olarak Kulübü FC Dnipro ile görüşmelere başlanmıştır'' denildi.