Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Tekin:

21 Kasım 2016 Pazartesi

MERSİN (AA) - TFF 1. Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu'nun kulüp başkanı Ali Tekin, takımın transfer yasağının kalkması için faiz ve avukatlık masraflarıyla birlikte 15 milyon 500 bin lira civarında bir borç olduğunu belirterek, "Benim kanaatimce 7 milyon gibi bir rakama transfer tahtası açılır." dedi.

Tekin, takımın Tevfik Sırrı Gür Stadı'ndaki antrenmanını izledikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı oyuncularda kondisyon ve antrenman eksikliği olduğunu, bunların giderilmeye çalışıldığını söyledi.

Transfer yasağının kalkması için çalışmalar yaptıklarını anlatan Tekin, şöyle konuştu:

"Transfer tahtasının açılması için faiz ve avukatlık masraflarıyla birlikte 15 milyon 500 bin lira civarında bir borç var. Benim kanaatimce 7 milyon gibi bir rakama transfer tahtası açılır. Zamanla yarışıyoruz. Zaman geçtikçe aleyhimize işliyor. Şu anda ikna edemediğimiz insanlar var. Ben de bu işin zor olduğunu biliyorum. Her şey tahtaya bağlı değil. O kadar çok sorun, o kadar çok problem varki yazsan 50-100 sayfa problem çıkıyor. Geçmişten bugüne kadar gelmiş bir yapı var. Biz tüm sorunlara eğiliyoruz. Borçlarla ilgili ekibimiz İstanbul'da 20 gündür çalışma yapıyor. Şu anda ekonomik olarak bir hazırlık içerisindeyiz. Elimizde bulunan kadroyla puan ve puanlar almak için her şeyi yapacağız. Ben üzerime düşeni yapıyorum."

Tekin, kulübün toplam borcunun 74-75 milyon lira olarak kongrede açıklandığını anımsatarak, bu rakamın faiz ve avukatlık masraflarıyla birlikte 100 milyon civarında olduğunu aktardı.

Transfer için İngiltere dahil birçok ülkede araştırmalar yaptıklarını ifade eden Tekin, "Transfer tahtasındaki rakam çok büyük. Mersin bu işin altından kalkabilir mi kalkamaz mı, ben bunu bilmiyorum." ifadesini kullandı.

Öte yandan kırmızı-lacivertliler, teknik direktör Yusuf Şimşek yönetiminde, ligin 12. haftasındaki Ümraniyespor maçının hazırlıklarına başladı. Oyuncular, dar alanda pas çalışmasının ardından çift kale maçla antrenmanı tamamladı.