Yarış sırasında attan düşen joker Ömer Kaya hayatını kaybetti

11 Ekim 2016 Salı

At yarışlarının son yıllarda yükselen ismi Jokey Ömer Kaya hayatını kaybetti. İşte yarıştığı son yarışında attan düşerek beyin kanaması geçiren Ömer Kaya'nın hayatı...
Ömer Kaya kimdir?
Jokey Ömer Kaya 1986 yılında Şanlı Urfa doğdu. Atcılıkla uğraşan bir aileden geldi ve küçük yaşlardan itibaren binicilikle ilgilendi. Mahalli yarışlarla biniciliğe başlayan Ömer Kaya ilk olarak Elazığ’da yerel yarışlara katılmaya başladı. 11 yaşından itibaren at bınmeye başlayan Jokey, İlk birinciliğimi Çerkezkızı isimli at ile yapttı.1999’un başında Halilağa isimli safkan ile 50. yarışını  kazanıp jokey oldu.Aynı dönemde yılın aprantisi seçildi ve Hong Kong yarışlarına katılma hakkı kazandı ancak jokey olduğu için katılma hakkını kaybetti.
2015 yılında Gazi Koşusu’nu kazanan Ömer Kaya’nın başarılı kariyerinde 12 bin 891 yarışta 1571 birincilik elde etti. Ancak bir kaza sonucu hayatını kaybeden Ömer Kaya kariyerinde çok sayıda sakatlı ve kaza geçirdi. Ömer Kaya Zehra isimli ilk bindiği at, onu ilk yarışında düşürdü. İlk katıldığı amatör yarışta attan düşen Ömer Kaya’nın kazalar peşini bırakmadı.  2001 yılında yine şiddetli bir kaza geçirmiş, attan düşmüş ve ayağı kırılmıştı.