Maçın ardından

27 Aralık 2015 Pazar

MANİSA (AA) - Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, Osmanlıspor'la 0-0 berabere kalmalarıyla ilgili olarak "Bugün kazansaydık üçüncü olacaktık. Güzel bir hedefti" dedi.

Arslan, maçın ardından yapılan basın toplantısında, iki kez üçüncü olma şansları olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Bugün kazansaydık üçüncü olacaktık. Güzel bir hedefti. Bu bizde baskı unsuru oldu. Devre arasında oyuncularıma söyledim. Üçüncü olmak güzel ama bunu geçmişte yaptığımız doğrularla yapabilirdik. Bugün biraz onun telaşı vardı. Kazanmanın yolları vardı ama panik ve telaşla değil. Oyuncularımı başarılı buluyorum, tebrik ediyorum. Bugün hangi takım yense diğer takıma yazık olacaktı. Erken bir tatil maalesef, izleyenler de üzülmüştür. İnşallah ikinci yarıya daha iyi başlarız." 

Rakip takımın teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay'ın kendisi için söylediklerine değinen Arslan, "Hocamla birlikte futbolun emekçileriyiz. Kendisi benden daha tecrübeli ama alt liglerden kazıya kazıya geldik. Söyledikleri için teşekkür ediyorum. Gerçek bir emekçiden bunu duymak gurur verici. Kendisine başarılar diliyorum. İşin farklı yönü olarak Türk futboluna renk katıyor" ifadelerini kullandı. 

Bir basın mensubunun, pozisyon üretmekte futbolcuların eksiklerinin olup olmadığı ya da üzerlerinde baskı unsuru olup olmadığı sorusuna yanıt veren Arslan, "Pozisyon üretmek konusunda futbolcuların eksikleri vardı. Galatasaray maçında 11,5 kilometre koşuyordular ama mental olarak yoruldular. Mantalite artık ligin bitmesi gerektiğinin sinyallerini veriyordu. Form düşme grafiğini son haftalara kadar taşıdık. Kaybetmemek güzel ama kazansaydık daha iyi olabilirdi" şeklinde konuştu.

Hafta içinde Hasan Kabze ve Douglao arasında bir sorun olduğunu doğrulayan Arslan, iki oyuncunun da uyarı aldığını bildirdi.

 

- Osmanlıspor cephesi

 

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ise evinde ve deplasmanda iyi oynayan iki takımın karşı karşıya geldiğini söyledi.

Akçay, "Oyun olarak fazla bir şey görmedik belki ama aidiyet ve sorumluluk duygusu yüksek oyuncu ordusu izledik. Pozisyon ve futbolun kalitesi açısından kısır bir geceydi. Deplasmanda ve oyun olarak bir puan almak iki taraf için de iyi" dedi.

Akçay, bir basın mensubunun, Akhisar Belediyespor'u çalıştırdığı ve o zaman ile şimdiki takım arasında bir fark olup olmadığı şeklindeki sorusunu, "Bıraktığımız zamanki ile şimdiki futbolcu arasında fark varmış. Futbolcu kalitesi artmış. Tecrübeyle birlikte gelen iyi bir kulüp olmuş. Bazı şeyleri üstüne koymuş. Bana göre kalıcı oldu" şeklinde cevapladı.