SIGN İstanbul Fuarı başladı

29 Eylül 2016 Perşembe

İSTANBUL (AA) - Yaklaşık 1 milyar liralık pazarı 18'inci kez buluşturan "Uluslararası Endüstriyel Reklam ve Dijital Baskı Teknolojileri Fuarı-SIGN İstanbul" başladı.

İFO Fuarcılık tarafından Tüyap Beylikdüzü'nde bugün başlayan SİGN İstanbul'un "3D Printshow İstanbul" özel bölümünde, oyuncaktan ayakkabıya, ev eşyasından kol ve diş protezlerine, inşaat maketinden otomobil yedek parçasına ve hatta birebir insan modeline kadar akla gelen her türlü objenin 3 boyutlu prototipini çıkarabilen yeni nesil baskı teknolojileri de sergileniyor. Etkinliğin konferans programı kapsamında 3D baskı malzemeleri, endüstriyel 3 boyutlu plastik yazıcılar, yerli üretim, yeni pazarlar, güncel 3 boyutlu tarama araçları gibi farklı konu başlıklarına yönelik sunumlar gerçekleştiriliyor.

3D Printshow bölümünde, 3 boyutlu yazıcı ve tarayıcılar, 3 boyutlu yazan kalem, endüstriyel ve kişisel kullanıma uygun 3 boyutlu baskı teknolojileri ile yeni nesil baskı malzemeleri ve yazılımlar bir arada sergileniyor.

Fuarda verilen bilgiye göre, 3D baskı teknolojisini kullanan mimarlar, bilgisayarda tasarladıkları projelerin 3 boyutlu modellerini, artık herhangi bir operatöre gerek kalmadan tek tuşa basarak, kolayca kendileri üretebiliyor. Bu teknolojiyi kullanan otomobil firmaları, yeni konsept modellerinin prototiplerini çok daha uygun maliyetlere, hızlı ve kaliteli şekilde üretirken, bu prototipler üzerinden araçların dizaynını yaparak, yeni modellerini hızla pazara sürebiliyor. Ayrıca otomobil aksesuarları ve pek çok yedek parçanın üretiminde de artık 3 boyutlu baskı teknolojileri sıklıkla kullanılıyor.

Gelişen teknolojinin bugün geldiği noktada artık 3 boyutlu baskı teknolojileri kullanılarak farklı renk ve desenlerde kumaşlar, hemen her türlü aksesuarlar ve birbirinden ilginç elbiseler üretilebiliyor. Modacılar, hayallerindeki kreasyonları, 3D yazıcılar sayesinde tek tuşa basarak gerçeğe dönüştürüyor. 3D Printshow İstanbul’daki 3 boyutlu baskı teknolojileri sayesinde artık kadınlar, beğendikleri ayakkabı modelini dilerlerse kendileri üretebilecek.

3D baskı teknolojileri, kuyumculuk sektöründe takı ve mücevher tasarımlarının ince el işçiliği gerektirmeden kısa sürede, istenilen ölçekte modellenebilmesine imkan verirken, seri üretim için kalıp üretimi ya da özel siparişlerde direkt döküm modeli çıkarılmasını sağlıyor. Bu yeni nesil teknoloji, tasarım aşamasındaki mobilya koleksiyonlarının 3 boyutlu prototipini çıkarabiliyor ve kişiye özel tamamlayıcı dekorasyon objeleri de üretebiliyor.

AA muhabirine açıklama yapan İFO Fuarcılık Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, üçüncü sanayi devriminin yeni mimarı olan 3 boyutlu baskı teknolojilerinin, geleceği bugünden şekillendirdiğine işaret ederek, "Dijital Baskı, Tekstil Baskı, Sign Teknolojisi, Görsel İletişim, LED & LED Ekran, Endüstriyel Baskı ve 3D Baskı" konularında makine, ekipman ve uygulamaların sergilendiği SIGN İstanbul bünyesinde ikincisi düzenlenen 3D Printshow İstanbul'un, geçen yıl olduğu gibi yine teknoloji meraklılarının yoğun ilgisine sahne olduğunu söyledi.

Verilen bilgiye göre, bu yıl 31 ülkeden 400 firmanın katıldığı fuar dijital baskı teknolojilerinden tekstil baskıya, reklam uygulama ekipmanlarından küçük ebat baskı ve dokümantasyon teknolojilerine, transfer malzemelerinden baskı boyalarına, LED ve LED ekranlardan ürün teşhir stantlarına, serigrafiden promosyon malzemelerine kadar sektörün tüm yeniliklerini çatısı altında toplarken, dört gün boyunca yurt içi ve yurt dışından 21 bin 500 profesyonel ziyaretçiyi ağırlayacak.

Fuar, 2 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.