Kayserispor Galatasaray maçı saat kaçta hangi kanalda?

10 Eylül 2016 Cumartesi

Kayserispor Galatasaray maçı ile bu akşam Süper Lig'de heyecan dolu bir mücadele sahne alacak. Süper Lig'e iyi bir başlangıç yapan Galatasaray deplasmanda Kayserispor ile karşı karşıya geliyor. Kayserispor Galatasaray maçı ile iki takım 41. kez karşı karşıya gelecek. Peki Kayserispor Galatasaray maçı bu akşam hangi kanalda saat kaçta canlı olarak yayınlanacak?

Galatasaray ile Kayserispor 41. maça çıkıyor. İki takım arasında geride kalan lig maçlarında, Galatasaray'ın galibiyetlerde 25-2, gol sayısında da 86-28 üstünlüğü var. Kayseri'deki maçlardan 11'i berabere sonuçlandı, Galatasaray 8, ev sahibi ekip sadece bir kez kazandı. Kayserispor, rakibi karşısında evindeki tek galibiyeti 1973-1974 sezonunda elde etti.

Galatasaray'ın ilk 11'i belli oldu

Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan, Carole, Selçuk, Tolga, Bruma, Sneijder, Yasin, Eren Derdiyok

Süper Lig'in ilk iki haftasını galibiyetle kapatan sarı-kırmızılı ekip, yarın deplasmanda oynayacağı Kayserispor maçını da kayıpsız geçmek istiyor. Galatasaray'da Sigthorsson ve Podolski'nin sakatlıkları bulunuyor.

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında yarın Kayserispor'a konuk olacak Galatasaray, galibiyet serisini devam ettirme peşinde. Sezona, Kardemir Karabükspor (1-0) ve Akhisar Belediyespor (3-1) galibiyetleriyle başlayan sarı-kırmızılı ekip, Kayserispor deplasmanından da yine iyi bir sonuçla dönebilmenin hesaplarını yapıyor. Evinde Akhisar Belediyespor'a 2-0 yenilerek sezonu açan, ikinci haftada ise Fenerbahçe ile rakip sahada 3-3 berabere kalarak 1 puan elde eden Kayserispor karşısında 3 puanı hanesine yazdırmak isteyen Galatasaray, iyi bir futbol sergileyerek taraftarının da yüzünü güldürmeye çalışacak.

Maç saat kaçta hangi kanalda?

Kayserispor Galatasaray maçı 10 Eylül Cumartesi günü saat 19:00'da başlayacak. Mücadele LİG TV kanalından canlı olarak yayınlanacak. Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi, hakem Mete Kalkavan yönetecek.

İki takım Süper Lig'de 22 kez karşı karşıya gelirken Galatasaray bu maçlarda sadece bir kez yenildi. Kayserispor, Galatasaray'ı evinde hiç yenemedi. Süper Lig'de deplasmanda oynadığı son iki maçı kazanan Galatasaray öncesinde oynadığı 12 maçta galibiyet alamamıştı. Galatasaray, 2009-2010'dan bu yana Süper Lig'e üç galibiyetle başlayamadı. İlk yedi Süper Lig maçından sadece bir galibiyet çıkartabilen Jan Olde Riekerink (3B 3M), son dört lig maçının tamamını kazandı.

Hakan Kutlu yönetiminde çıktığı ilk dokuz lig maçında dokuz gol yiyen Kayserispor, son üç Süper Lig maçında kalesinde 11 gol gördü. Galatasaray, ilk iki haftanın en fazla topa sahip olan ve pas isabetiyle oynayan (%86) takımı. Ligin ilk iki haftasında topa sahip olma  ve pas isabeti kategorilerinin ikisinde de altıncı sırada bulunan Kayserispor, geçen sezon bu iki kategoride de son beş içinde yer alıyordu. Ligin ilk iki haftasında en fazla isabetli pas atan dört oyuncunun üçü Galatasaray'dan (Tolga Ciğerci 174, Selçuk İnan 131, Lionel Carole 124). Süper Lig'de Zydrunas Karcemarskas'ın ardından en fazla kurtarış yapan ikinci kaleci Fernando Muslera . Wesley Sneijder ilk iki haftanın en fazla şut deneyen oyuncusu. Eren Derdiyok, Galatasaray formasıyla attığı üç isabetli şuttan iki gol çıkarttı. 12 Aralık 2015'ten bu yana oynadığı 10 lig maçında iki gol atabilen Welliton, geçen hafta oynanan Fenerbahçe maçında iki gol kaydetti. Fenerbahçe karşısında iki asist yapan Deniz Türüç, 2015-16 sezonunda oynadığı 33 lig maçında hiç asist yapamamıştı. Sinan Gümüş, Kayserispor'a karşı iki Süper Lig maçında dört gol attı.

İki forvet sakat

Galatasaray, Kayserispor maçında sakatlıkları nedeniyle iki forvetini kullanamayacak. Tedavisi süren Lukas Podolski'nin yokluğunda forvet hattını İzlandalı Kolbeinn Sigthorsson ile takviye eden sarı-kırmızılı ekip, bu oyuncunun da milli takımda sakatlanıp ameliyat edilmesiyle yeni bir talihsizlik yaşadı. Galatasaray, Podolski ve Sigthorsson'dan Kayserispor müsabakasında faydalanamayacak.  Galatasaray ile Kayserispor, lig tarihinde yarın 41. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geçmişte yapılan maçlarda İstanbul'un sarı-kırmızılı ekibinin, Kayserili renktaşına karşı galibiyet sayısında açık ara üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 40 maçta Galatasaray 25, Kayserispor ise sadece 2 galibiyet aldı, 13 maç da berabere sonuçlandı. Galatasaray'ın 86 golüne, Kayserispor 28 golle yanıt verebildi. Geçen sezonki maçlarda taraflar Kayseri'de 1-1 berabere kaldı, İstanbul'da Galatasaray 6-0 kazandı.