Afyonkarahisar'da "biyolojik savaşçılar" doğaya salındı

09 Eylül 2016 Cuma

AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Şuhut Keklik Üretme İstasyonunda bu yıl üretilen 12 bin keklik doğaya salındı.

Bakanlığın kene ve süne gibi zararlılarla mücadele çalışmaları kapsamında, Şuhut'taki istasyonda, bu yıl 9 bin kınalı keklik ve 3 bin çil keklik üretilerek tabiata bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mahmut Temel, kınalı kekliklerden 5 bin 500'ünün Afyonkarahisar'ın 3 ilçesinde önceden belirlenen noktalara salındığını, 3 bin 500 kekliğin de çevredeki illere gönderildiğini aktardı.

Kekliklerin doğaya salınma işleminin son halkasında bin 500 kınalı kekliğin Şuhut ilçesinde daha önceden belirlenen ve 3 yıllığına avlanmaya kapatılan bölgeye bırakıldığını ı ifade eden Temel, şunları belirtti:

"Şuhut'ta 2009 yılında kurulan istasyonun yıllık ortalama 15 bin keklik üretme kapasitesi var. Bugüne kadar 100 bin kınalı keklik ürettik. Bölgemizin kınalı keklik ihtiyacının büyük bölümünü buradan karşılıyoruz. Bu sene aynı zamanda ilk kez çil keklik üretimine başladık. 3 bin çil keklik çeşitli illerde doğaya bırakıldı."

Kekliklerin doğaya salınması için düzenlenen törene, Şuhut Kaymakamı Ferit Görükmez, Belediye Başkanı Recep Bozkurt ve AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven katıldı.