FETÖ mağduru emniyet amirinin üniforma özlemi

05 Ağustos 2016 Cuma

MERSİN (AA) - Şehit babasının izinden giderek Türk Polis Teşkilatına giren, fakat Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının "uyuşturucu kullanma" ve "fuhuş" gibi suçlamalarının ardından, mesleğinden ihraç edilen eski emniyet amiri Derkin Dörtyol, 15 yıl boyunca terlettiği üniformasını yeniden giyebilmenin özlemini çekiyor.

Dörtyol, "Ayakta kalma mücadelesi" olarak tanımladığı zorlu yıllarla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, 1998'de mesleğe başladığı Adana'da, 8 yıl çalıştıktan sonra şark görevi için gittiği Tokat'ta 4 yıl boyunca FETÖ mensuplarının asılsız iddialarıyla mücadele ettiğini anlattı.

Tokat'taki ilk mesai gününde, sivil giyimli bir kişinin Emniyet Müdürlüğü içerisinde kendisine bilerek çarparak, "Sen miydin Alevi olan? Zaten sizi bitireceğiz." dediğini ileri süren Dörtyol, "Benimle uğraşmaya o gün başladılar. Değişik bahanelerle soruşturmalar açarak, farklı birimlere vererek, bezdirme, psikolojik baskı ve yıldırmalara başladılar. Cemaatin kendi fikirlerinde olmadığım ve Alevi olduğum için benimle oynadılar, çok kötü günler geçirdim." dedi.

Dörtyol, gördüğü kötü muameleler karşısında yılmayarak görevine devam ettiğini belirterek, Tokat'ın ardından Zonguldak'a tayin edildiğini ve şu an FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan dönemin Zonguldak Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak'ın tehditlerine uğradığını iddia etti. Tehditlerin ardından bu sefer de uyuşturucu kullanmakla suçlandığını söyleyen Dörtyol, "Zonguldak'ta herhangi bir delil olmamasına rağmen uyuşturucu kullanmakla suçlandım. Kanım alındı, tahliller yapıldı, açığa alındım. Bunların hepsi oyundu. Tahlillerimde bir şey çıkmadı, ceza da almayınca mecburen göreve döndürdüler." diye konuştu.

Dörtyol, kendisiyle birlikte çok sayıda kişinin o dönemde emniyetteki FETÖ'cüler tarafından kendi saflarına çekilmeye çalışıldığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Cemaatçiler belirli gruplar. Eğer onların fikirlerine uymazsan seni bitirmeye uğraşıyorlar, emniyette seni bir kalemde çiziyorlar. Fetullah'ın her yerde, bütün illerde mensupları var. Buradaki emniyet müdürü, oradaki emniyet müdürünü arıyor, talimatlar veriliyor, nereye gidersen orada devam ediyorlar. Zonguldak'ta bana her hangi bir şey yapamadılar. Kışın ortasında beni çocuklu halimle Konya'ya sürgün ettiler. Dönemin Zonguldak Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, Konya'daki cemaatçilere de benimle ilgili direktifler verdi. Şu an benimle ilgili soruşturmalara imza atan, ifademi alan, teftiş kurulundakilerin hepsi FETÖ'den tutuklandı, hepsi hain çıktı."

Adli ceza almamasına rağmen 2013'de meslekten ihraç edildiğini belirten Dörtyol, şunları kaydetti:

"Benimle ilgili yapacak bir şey bulamıyorlar, zaten ihraç edilmişim. Siz hala neden benimle uğraşıyorsunuz? İkinci olarak bir fuhuş çetesi operasyonu nedeniyle yargılanan bir kadınla telefon konuşmamı buluyorlar ve beni fuhuşla tehdit ediyorlar. Konya'daki tanımadığım bazı iş adamlarına benimle ilgili zorla ifade verdirttiler. Ben bundan da ceza almadım. Memleketime, vatanıma hizmet ettim. Polisliği sevdiğim için bu işe girdim. Görev anlamında da hiç bir başarısızlığım olmadı. Aldığım takdir, teşekkür belgeleri duruyor. Bu insanlar bize hem takdir belgesi verdiler hem de uğraştılar. Bukalemun bile bu insanlar karşısında az gelir. Görevle ilişiğim kesildiği andan itibaren maddi, manevi çok sıkıntılar çektim. Bütün psikolojim bozuldu, çocuğum etkilendi. Kadın olmam dolayısıyla, anıldığım olaydan dolayı erkeklerin bakış açısı değişti, kötü şeylerle karşılaştım. Ailem ve yakınlarım destek oldu. Çok şükür ayaktayız. Bu hainlerin hain darbe girişimi karşısında el ele ve birlik içerisinde olmalıyız."

Dörtyol, hakkındaki suçlamalarla ilgili Konya 1. İdare Mahkemesine başvurduğunu ve dosyanın Danıştay'a gittiğini anlatarak, Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde bazı polislerin FETÖ mensubu oldukları iddiasıyla yargılandıkları davada da müşteki olarak ifade verdiğini bildirdi.

Darbe girişimi sonrası da Cumhurbaşkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne yaşadığı süreçle ilgili başvuruda bulunduğunu aktaran Dörtyol, "Suçsuzluğum delillerle ortadayken, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başkomutanımıza sesleniyorum. Ben şehit çocuğuyum, görevimi de iyi şekilde yaptığıma eminim. Görevime iade edilmeyi istiyorum. Bu hainlerle mücadelede tekrar sizin yolunuzda yürümeye hazırım." diye konuştu.