11. Türkiye Muhasebe Forumu

01 Haziran 2016 Çarşamba

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ticari mevzuatların uluslararası standartlara uygun olarak düzenlenmesinin rekabet için çok önemli olduğunu belirterek, "Hepimizin ortak noktası Türkiye'yi kalkındırmak olmalı. Ne kadar büyürsek, serbest mali müşavirlerin, yeminli mali müşavirlerin payları da o kadar büyür." dedi.

Tüfenkci, Sheraton Otel'de gerçekleştirilen ve çeşitli illerden çok sayıda meslek mensubunun katıldığı 11. Türkiye Muhasebe Forumu'nda, Türk Ticaret Kanunu ile getirilen yenilik ve kolaylıklara ilişkin bilgi verdi.

Ekonomik büyümeyle birlikte refah düzeyinin artacağına dikkati çeken Tüfenkci, "Ülkenin büyümesi sizleri yakından ilgilendiriyor. Bir ülkede huzur varsa sizler mesleğinizi daha huzurlu icra edebilirsiniz. Bu yüzden hepimizin ortak noktası Türkiye'yi kalkındırmak olmalı. Ne kadar büyürsek sizlerin payları da o kadar büyür." ifadelerini kullandı.

Ticari mevzuatların uluslararası standartlara uygun olarak düzenlenmesinin rekabet için çok önemli olduğunu vurgulayan Tüfenkci, Türkiye'de yatırım programlarına ilişkin çalışmalar yapıldığını anımsattı.

Tüfenkci, daha çok yabancı yatırımcının Türkiye'ye gelmesinden en çok serbest mali müşavirlerin kazançlı çıkacağına dikkati çekerek, şunları aktardı:

"Şirket kurma işlemini 3'e indirdik. Bunu yaparken maliyetleri de minimum düzeye çekiyoruz. Sizlerin birçok işlemden ücret alamadığının farkındayım. Sizden ricam şirket kuruluşunda yazan başlangıç ücretini bir miktar düşürelim. Ne kadar çok şirket kurulursa sizin için o kadar faydalı olur. Türkiye'deki yatırım ortamını iyileştirmek için böyle bir jest yapabilirsiniz."

- "Türk Ticaret Kanunu ile birçok yeniliği hayata geçirdik"

Bakan Tüfenkci, ticarette en önemli unsurların hız, bilgi ve teknoloji olduğuna işaret ederek, "Türk Ticaret Kanunu ile birçok yeniliği hayata geçirdik. Elektronik ortamda şirket kuruluşlarına imkan tanıdık. Bu sizin zamanı tasarruf etmeniz açısından çok önemli bir fırsat. Elektronik ortamda genel kurul yapabiliyor. Bu da insanları bir araya getirme gibi zorluklardan kurtardı." değerlendirmesinde bulundu.

Şirket tasfiye süreçlerini de kısalttıklarını vurgulayan Tüfenkci, bir yıl süren tasfiye işlemlerinin 6 ayda bitirilebilir hale geldiğini söyledi.