Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, Denizli'de

04 Aralık 2015 Cuma

DENİZLİ (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, yumuşak dokulu kemik kanseri hastası Arife Şakır'ı ziyaret etti.

Milletvekili seçildiği Denizli'ye ilk kez bakan olarak gelen Ramazanoğlu, Pamukkale ilçesi Tekke Mahallesi'nde yaşamını sürdüren yumuşak dokulu kemik kanseri hastası 16 yaşındaki Arife Şakır'ın evine giderek sohbet etti.

Bakan Ramazanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kemik kanseri hastası Arife'nin durumunu basına yansıyan haber vesilesiyle öğrendiklerini belirtti. 

Bunun üzerine aileyle hemen telefonla görüşerek bilgi aldığını aktaran Ramazanoğlu "Özellikle aileye ve Arife'ye söz verdim. Denizli'ye gelince muhakkak ziyaret edeceğim dedim. Hem bakanlığımızın bir sorumluluğu olarak, öteki taraftan da bir doktor olarak Arife'yi ziyaret etmek istedim. Tıbbi olarak Arife'yi dinleyeceğim ve nasıl yardım edebiliriz, tıbbi şartlarda neler yapabiliriz onları konuşacağız" dedi.  

Kemik kanseri Arife ise, hastalığı süresince herkesin yanında olduğunu belirterek, "Bu ameliyat sürecinde de herkesin yanımda olmasından çok mutlu oldum. Bir haber sonucunda Türkiye durumumu öğrendi. Sonrasında gerek yurt içi gerekse de yurt dışından telefonlar gelmeye başladı. Çok mutluyum herkese çok teşekkür ediyorum. Bakanımıza da çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ramazanoğlu daha sonra, Çocuk Yuvası, Özel Engelli Bakımevi ve Yaşlı Bakımevini ziyaret etti.