2. Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası

14 Nisan 2016 Perşembe

ORDU (AA) - 2. Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası, Ordu'da düzenleniyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonunca ortaklaşa düzenlenen turnuva, Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonunda düzenlenen törenle başladı.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, törende yaptığı konuşmada, oldukça önemli bir turnuva için Ordu'da olduklarını belirterek, "Uluslararası satranç turnuvası Ordu'da ikinci kez yapılıyor. Turnuvaya 12 ülkeden ve Ordu'dan yaklaşık 600 sporcu katılıyor." dedi.

Turnuvanın son derece güzel organize edildiğinin altını çizen Tulay, "Özellikle unvanlı sporcuların burada olması çok anlamlı. Bu konuda bizlere destek veren Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz'a çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Tulay, Ordu'da satranç konusunda oldukça güzel hareketlenme olduğunu vurgulayarak, "Ordu'da satrancın temeli yıllar önce atılmıştı. Bugün burada bunun yansımalarını çok iyi görüyoruz. Emeği geçenleri kutluyorum." ifadesini kullandı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu ise Ordu'nun uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapar duruma geldiğini ifade ederek, "Geçen yıl birincisini düzenlediğimiz bu turnuvanın bu yıl ikincisini yapmaktan çok mutluyuz." dedi.

Belediye olarak satranç sporuna çok önem verdiklerini anlatan Çöpoğlu, "Sadece geçen yıl 10 bin öğrencimize satranç takımı dağıttık. Bundan sonra da satranca olan desteğimiz sürecek." yorumunu yaptı.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş da yarışmaya katılan bütün sporculara başarı diledi.

Dört gün sürecek turnuvada, Türkiye'nin yanı sıra Romanya, Rusya, Ukrayna, Belarus, Gürcistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Slovakya, Mısır, İran, Özbekistan ve Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nden toplam 600 sporcu mücadele edecek.

Turnuvada dereceye girecek sporculara, toplam 48 bin lira para ödülü verilecek.