"13. eTürkiye Ödülleri" töreni (1)

08 Nisan 2016 Cuma

TBMM (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Hizmetin elektronikleşmesi maliyetleri düşürmekte, hizmetin verilme süresini kısaltmaktadır. Ayrıca insanların kurumlara olan güvenini artırmaktadır. Bu da devlet millet kaynaşmasını somutlaştırmaktadır." dedi.

Aydın, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda Meclis'te düzenlenen "13. eTürkiye (eTR) Ödülleri" töreninde yaptığı konuşmada, TBMM olarak ev sahipliği yapmaktan büyük bir gurur duyduklarını belirtti.

Elektronik hizmetlerin hayatın vazgeçilmez bir gerçeği olduğunu ifade eden Aydın, "Geldiğimiz noktadan geriye dönüş asla söz konusu değildir. Artık elektronik hizmetlerin yokluğunu düşünemeyiz bile. Cebimizde taşıdığımız telefonlar sadece bir haberleşme aygıtı olmaktan çıkalı çok oldu. Adeta dünyayı cebimizde gezdiriyoruz. Eriştiğimiz bu imkanlardan vazgeçmemiz mümkün değildir." diye konuştu.

Ödüllerin, kurumların hizmetlerini kritik etme açısından önemine değinen Ahmet Aydın, burada değerlendirmeye giren her kurumun kendi hizmet verdiği alanda en iyiyi başarmak için çaba sarf ettiğini, bu nedenle ödüle değer bulunsa da bulunmasa da bu alanda hizmet üreten bütün kuruluşların kendileri nezdinde çok değerli görüldüğünü kaydetti.

"Bizlerin sadece bir elektronik sayfa adresi olarak gördüğü hizmetleri üretmek için arka planda belki yüzlerce bilgisayar mühendisi, sistem analisti, donanımcı, veri değerlendirme uzmanı ve tasarımcı çalışmaktadır. Bunu gözardı edemeyiz" ifadesini kullanan Aydın, elektronik liginde Türkiye'yi üst sıralara taşımaya çalışanlara teşekkürlerini iletti.

Aydın, bugün 26 kamu kurum ve kuruluşunun elektronik hizmetlerininin yarıştığını anımsatarak, "Kamu kurumları ve yerel yönetimlerin ürettikleri elektronik hizmetler için yapacağımız derecelendirme, onları daha iyi olmaya, daha kaliteli hizmet üretmeye teşvik edecektir. Verilen hizmetlerle vatandaşımızın aidiyet duygusu güçlendirilecek ve hayat kalitemiz daha yükselecektir. Burada maksat sorunlara yaygın çözüm üretmek ve insan hayatına sihirli bir dokunuşta bulunmaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Elektronik hizmetlerin yaygınlaşmasının, hizmet talebini ve takibini de kolaylaştıracağını vurgulayan Aydın, "Devlet hizmetlerinin elektronikleşmesi, dijitalleşmesi hizmetin yaygın ve hızlı bir şekilde sunulmasına imkan sağlamaktadır." ifadesini kullandı.

Aydın, şunları söyledi:

"Yüzünü bile görmediğiniz insanlara hizmet vermek angarya değildir, aksine faziletli bir davranıştır. Zira devlet, vatandaşı için vardır. Hizmetin elektronikleşmesi ise maliyetleri düşürmekte, hizmetin verilme süresini kısaltmaktadır. Ayrıca insanların kurumlara olan güvenini artırmaktadır. Bu da devlet millet kaynaşmasını somutlaştırmaktadır."

"Bilginin güç olduğunu bize en net biçimde internet öğretmiştir. Bilgiye hakim olan dünyaya hakim olacaktır. Bu net bir şekilde görülmektedir" diyen Aydın, bilgiyi üretmenin büyük bir önem taşıdığını vurguladı.

Türkiye'nin, küresel ligde üst sıralarda tutunabilmesi için bilgiyi üretenler kategorisinde yer alması gerektiğini belirten Aydın, bunun, ülkenin gelecek hedeflerini belirlemede yok gösterici olacağını anlattı.

(Sürecek)