17 °c

Uludağ Ekonomi Zirvesi

BURSA (AA) - Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, "Bugün çok büyük bir kurum, Türkiye'nin lideri olabilirsiniz. 3, 5, 100 sene sonra gerekli adımları atmazsanız bir bakmışsınız çok ortalarda, çok gerilerde yer bulabilir hatta yok olma ihtimaliniz bile olabilir" dedi.Binbaşgil, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin General Electric Türkiye Üst Yöneticisi Canan Özsoy moderatörlüğünde...

Ekonomi Haberi
Uludağ Ekonomi Zirvesi
Uludağ Ekonomi Zirvesi

BURSA (AA) - Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, "Bugün çok büyük bir kurum, Türkiye'nin lideri olabilirsiniz. 3, 5, 100 sene sonra gerekli adımları atmazsanız bir bakmışsınız çok ortalarda, çok gerilerde yer bulabilir hatta yok olma ihtimaliniz bile olabilir" dedi.

Binbaşgil, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin General Electric Türkiye Üst Yöneticisi Canan Özsoy moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Dijital Ekonomi ve Büyüme Stratejileri" oturumunda, yöneticilerin en büyük görevinin kurumlarını ileriye taşımak olduğunu söyledi.

Dünyada bugün 10 yıl, 20 yıl öncesine göre başarılı, en değerli şirketlere bakıldığında ciddi farklılıklar bulunduğunun görüleceğini vurgulayan Binbaşgil, sürekli büyüme için firmaların "işe yeni başlıyormuş" düşüncesine sahip olması gerektiğini anlattı.

Binbaşgil, bugün Türkiye'de insanların yüzde 57'sinin akıllı cep telefonu kullandığını ve günlük hayatının iki saatini bu ortamda geçirdiğini dile getirerek, bir bankanın veya herhangi bir kurumun buna karşı durabilmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Kullanıcıların bankaya gelmeden işlerini mobil ortamdan halletmek istediğine değinen Binbaşgil, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun için gerekli altyapıları kuracaksınız. Türkiye'nin kendine has bazı özellikleri var. Genç bir ülke. Yani bugün her yıl 700-800 bin üniversite mezunumuz var. Bunların her biri iş dünyasına katılıyor. Büyüyen bir ülkeyiz. Bankacılık da öyle. Her sene binlerce müşteri kazanıyoruz. Dolayısıyla özellikle bu yeni nesil zaten eski alışkanlıklarla ilgisi yok. Dolayısıyla başarılı olmak istiyorsanız, hele büyüyen bir ülkede başarılı olmak istiyorsanız, bu dalgaların önünde gitmek zorundasınız. Bugün çok büyük bir kurum, Türkiye'nin lideri olabilirsiniz. 3, 5, 100 sene sonra gerekli adımları atmazsanız bir bakmışsınız çok ortalarda, çok gerilerde yer bulabilir hatta yok olma ihtimaliniz bile olabilir."

Hakan Binbaşgil, kurumların ileriye gidebilmesi için en iyi insan kaynakları ve yetenekli gençlerle çalışması gerektiğine dikkati çekti. O yeteneklerin de bu tür özelliklere sahip kurumları tercih ettiğini anlatan Binbaşgil, "Bugün Türkiye'nin en iyi gençleriyle çalışmak istiyorsanız, kurumunuzda inovasyon kültürünü yapmak zorundasınız. Bunlar hep yumurta tavuk hikayesi" ifadelerini kullandı.

- "4,5G hepimiz için çok önemli"

Bankacılık sektöründe parmakla gösterilecek birçok uygulama olduğuna işaret eden Binbaşgil, her zaman daha iyisinin bulunduğunu belirtti.

Binbaşgil, Türk bankacılık sektörünün iyi bir yerde olduğuna değinerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tabii iş ortaklarımız çok önemli. Bugün iletişim dünyasında telekomünikasyonun önemi büyük. Bu 4,5G bizler için hepimiz için çok önemli. Bizler, bankalar artık daha çok data kullanıyoruz. Video kullanımında uzaktan danışmanlık gibi. Bu konulara çok yatırım yaptık, bunlar bugün var. Dolayısıyla hem kendimiz çok data kullanıyoruz, müşterilerimize daha çok data kullandırıyoruz. Bu tabii hız meselesi. Türkiye'deki diğer gelişmelerin de gerekli altyapının oluşmasının da bankacılığın gereği açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bugün akıllı telefon kullanıcısı yüzde 57. Keşke yüzde 57 değil de yüzde 90 olsaydı, bankacılık da çok daha farklı yerlere gelirdi."

Bundan 10 yıl önce 2006 yılında "sıfırdan düşünme" değerlendirmeleri çerçevesinde "cep kredi" fikrinin ortaya çıktığını hatırlatan Binbaşgil, dünyada bile çok az olan bu uygulamanın kendileri için çok önemli bir kilometre taşı olduğunu vurguladı.

Binbaşgil, sürekli büyüme için dijital dünyaya büyük önem verdiklerini ancak insan faktörünü de görmezden gelmediklerini, işin o duygu tarafını hem şubelerinde hem de dijital dünyada yaşatma konusunda büyük çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber