ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ) öğretim görevlileri ve öğrencilerin girişimcilik projelerini geliştirmeleri adına kurulan Anaç Ön Kuluçka Merkezi'nde ''BİGG-Anaç Teknogirişimcilik Programı''na katılarak TÜBİTAK'tan 150'şer bin lira sermaye desteği alan 6 kişinin kurduğu şirketlerin açılışı gerçekleşti.
AÜ Yunus Emre Yerleşkesi'ndeki Anaç Ön Kuluçka Merkezi'nde yapılan törende konuşan Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, üniversite olarak girişimciliği desteklediklerini söyledi.
Dünyada istihdam sorunlarının ciddi boyutlara ulaştığını belirten Gündoğan, işsizlikle mücadelenin en temel yollarından birinin girişimcilik olduğunu vurguladı.
Gündoğan, üniversite yönetimi olarak girişimcilere destek verdiklerini anlatarak, şunları kaydetti:
"Biz de üniversite olarak hem bu girişimci ruha destek olmak hem de ülkemize bir farkındalık oluşturmak adına girişimcilik konusunda elimizden gelen faaliyetleri yapmaya çalışıyoruz. Bunun meyvelerini toplamaya başladık. Seçtiğimiz girişimci adayları TÜBİTAK'tan girişimcilik desteğini alma hakkı kazandı. Bunun mutluluğu içindeyiz. Girişimcilerimizi kutluyorum. İnanıyorum ki bu girişimcilerimiz ileride ülkemizin çok değerleri iş adamları olacak. Bunun yanında da gençlerimiz kendi işlerini oluşturmak ve istihdam yaratmanın da ne kadar önemli bir faaliyet olduğunu ispat edecekler."
Anaç Ön Kuluçka Merkezi Proje Yöneticisi Tuğberk Tosunoğlu ise geçen yıl Türkiye'deki 17 kuruluştan biri olarak bu sürece başladıklarını bildirdi.
TÜBİTAK'tan teknogirişim sermayesi desteği alarak programlara başladıklarını dile getiren Tosunoğlu, "Açtığımız programa 40 girişimci başvurdu. Eleme yaparak 10 girişimcimizi TÜBİTAK panellerine gönderdik. 10 girişimcimizden 6'sı 150'şer bin liralık desteği almaya hak kazanarak şirketlerini kurdu." ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından girişimciler Gökhan Göl, Ayşegül Tuna, Ahmet Faruk Aslan, Özgür Alpan, Hasan Kasım ve Onur Bilge'nin kurduğu şirketlerin temsili açılışı gerçekleşti.