17 °c

OKA Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Ediyor-2 Projesi

SAMSUN (AA) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkan Yardımcısı Süleyman İslamoğlu, "KOSGEB'in 35 bin işletmeye verdiği destek tutarı yaklaşık 600 milyon lira. 2016 yılı içerisinde de 13 bin girişimci adayına kurdukları işletmeler için 165 milyon lira civarında destek verdik." dedi.İslamoğlu, Samsun Ticaret ve Sanayi...

Ekonomi Haberi
OKA Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Ediyor-2 Projesi
OKA Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Ediyor-2 Projesi

SAMSUN (AA) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkan Yardımcısı Süleyman İslamoğlu, "KOSGEB'in 35 bin işletmeye verdiği destek tutarı yaklaşık 600 milyon lira. 2016 yılı içerisinde de 13 bin girişimci adayına kurdukları işletmeler için 165 milyon lira civarında destek verdik." dedi.

İslamoğlu, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) toplantı salonunda düzenlenen "Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Ediyor-2 Projesi"nin tanıtım toplantısında, kayıt dışı istihdamla mücadelede yapılacak her çalışmaya destek vereceklerini söyledi.

Hibe ve fon kullandıran kurum ve kuruluşların, bu kapsamda kullandırdıkları desteklerin kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamındaki etkilerine değinen İslamoğlu, "KOSGEB olarak bu alanda uyguladığımız desteklerimizin başında girişimcilik desteği geliyor. Uygulamalı girişimcilik eğitiminin ardından alınacak bir belgeyle girişimcilik destek programından yararlanmak için başvuru yapma imkanımız var. 2010 yılından bu yana destek programları uygulanmakta. O tarihten bu zaman kadar yaklaşık 552 bin kişiye belge verildi." diye konuştu.

Yaklaşık 35 bin belge sahibinin işletme kurduğunu vurgulayan İslamoğlu, şunları kaydetti:

"KOSGEB'in 35 bin işletmeye verdiği destek tutarı yaklaşık 600 milyon lira. 2016 yılı içerisinde de 13 bin girişimci adayına kurdukları işletmeler için 165 milyon lira civarında destek verdik. Önümüzdeki süreçte kalkınma ajanslarıyla daha etkin iş birliği sürecine girerek özellikle bölgenin ihtiyaç duyduğu alanlarda sektörlerde faaliyet gösterecek işletmelerin belirlenerek mali, ajanslar ve diğer paydaşlar tarafından teknik yönlerden desteklenmesine ilişkin bir çalışmanın hazırlığı içerisindeyiz."

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise kayıt dışı istihdamla mücadelenin önem taşıdığını, konunun hayati önemi bulunduğunu söyledi.

Kayıt dışı istihdamda gelişmiş ülkelerin durumuyla Türkiye'nin durumunun kıyaslanması gerektiğini anlatan Şahin, "2002 yılında yüzde 58'lerde olan Türkiye, şu an yüzde 34'e inmiş ama 2018'de bir hedef koydu hükümetimiz. Kayıt dışı ekonomide yüzde 30'u yakalama konusunda gayret sarf ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından projenin genel koordinatörü Kübra Ceviz sunum yaptı.

Avrupa Birliği destekli OKA Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Ediyor-2 Projesi, toplumun çeşitli kesimlerine etki eden kayıt dışı istihdam konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlandı. 12 ay sürecek ve 2017 yılı haziran ayında sona erecek projede TR83 bölgesinde yapılacak etkinlikler ile kayıtlı istihdamın teşvik edilmesine yönelik faaliyetler gerçekleştirilecek.

Toplantıya Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sosyal Politikalar ve İstihdam Sektör Yöneticisi Zeynep Aydemir ile kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı.

Sıradaki Haber