17 °c

Kurumiçi Girişimcilik Konferansı

İSTANBUL (AA) - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, “TÜSİAD içinden çıkmış en iyi örnekleri Anadolu'ya taşıyacağız. Anadolu Kaplanları’nın gündemine kurumiçi girişimciliği sokmaya çalışacağız.” dedi.Murat Özyeğin, Özyeğin Üniversitesi Girişim Merkezi'nin düzenlediği Kurumiçi Girişimcilik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, TÜSİAD...

Ekonomi Haberi
Kurumiçi Girişimcilik Konferansı
Kurumiçi Girişimcilik Konferansı

İSTANBUL (AA) - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, “TÜSİAD içinden çıkmış en iyi örnekleri Anadolu'ya taşıyacağız. Anadolu Kaplanları’nın gündemine kurumiçi girişimciliği sokmaya çalışacağız.” dedi.

Murat Özyeğin, Özyeğin Üniversitesi Girişim Merkezi'nin düzenlediği Kurumiçi Girişimcilik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, TÜSİAD Kurumiçi Girişimcilik Yuvarlak Masa Toplantıları hakkında bir sunum yaptı.

Finansbank’ı yönetmek için değişim yönetimi ofisi kurduklarını, bu ofisle hem Finansbank adına hem grup adına projeler geliştirdiklerini belirten Özyeğin, “Finansbank’ı sattıktan sonra finans dışındaki yatırımlara odaklandık. Fiba Grubu’nun enerji sektöründen, varlık yönetimine kadar birçok iş geliştirme faaliyetlerine yönelmesinin temel taşı ve yönetim kademeleri bu değişim ofisinden çıktı. Benin yaşadığım en büyük kurumiçi girişimcilik veya değişim süreci buydu.” diye konuştu.

Özyeğin, ‘Bu Gençlikte İş Var' yarışmasıyla yaklaşık 8 bin gence ulaştıklarını bildirerek, “1600 iş fikrinden 10 fikri seçip girişimcilik yarışması düzenledik. Gençlerin online eğitim programlarıyla yeteneklerini ortaya çıkarmaya çalıştık. Doğru bir yatırım yaptığımızı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Özyeğin, şunları kaydetti:

"Kurumiçi girişimcilikle ilgili Kurumiçi Çalışma Grubu’nu kurduk. Burada TÜSİAD’ın en iyi şirketlerden kurumiçi girişimcilik deneyimleri dinliyoruz. TÜSİAD içinden çıkmış en iyi örnekleri Anadolu'ya taşıyacağız. Anadolu Kaplanları’nın gündemine kurumiçi girişimciliği sokmaya çalışacağız. TÜSİAD şirketlerinden biriyle Anadolu şirketlerinden birini eşleştirip kurumiçi girişimciliği Anadolu’da da geliştireceğiz. Bu şekilde bir çalışmayla Türkiye’nin kurumiçi girişimcilik gündemini fabrikalarına sokmaya çalışacağız."

Vestel Ventures Genel Müdürü Metin Salt da sektörün her alanda yenilik getirmeyi zorunlu kıldığını belirterek, “Her kurum inovasyon yapmak zorunda. Sadece üründe değil satış ve pazarlamada da inovasyon gerekli. Bir şirketin sürdürebilirlik için inovasyona ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.

Salt, “Özünde inovasyondan kendi ürünümüze yeni özellikler eklemeyi anlıyoruz. Bunun yanında yeni ürünler de geliştirmeniz gerekiyor. Şirketi yeni iş alanlarına da sokmak gerekebiliyor. Kurumiçi çalışanlarla yeni bir şey yaparak ve yeni ve farklı ekipler kurarak inovasyon çalışması yapılmalı. Yeni girişimlere yatırım yaparak Vestel Ventures’ı kurduk, inovasyonu yakalamaya çalıştık.” şeklinde konuştu.

Multinet Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Başev ise 14 tane girişimci ortakları olduğunu bildirerek, “Farklı girişimlere ortak olarak büyüyoruz. O şirketler de bizimle birlikte büyüyor. Girişimcilerin özgür çalışma ortamlarına müdahale etmiyoruz. Hisse alım yoluyla ortaklıklarımız da oldu. Banka dışı finansal ürünler geliştirmek için güçlerimizi birleştiriyoruz.” dedi.

Konferansa Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin’in yanı sıra birçok şirket temsilcisi katıldı.


Sıradaki Haber