17 °c

GMİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı

ZONGULDAK (AA) - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) özelleştirileceği iddialarına ilişkin "Madenciler ve Zonguldak halkı özelleştirmenin açlık, yoksulluk, maaşsız, sigortasız, sendikasız ve emeklilik umudu olmayan bir çalışma düzeni olduğunu biliyor. Bu sektörde TTK'nın yerini doldurabilecek bir şirket yoktur."...

Ekonomi Haberi
GMİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı
GMİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı

ZONGULDAK (AA) - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) özelleştirileceği iddialarına ilişkin "Madenciler ve Zonguldak halkı özelleştirmenin açlık, yoksulluk, maaşsız, sigortasız, sendikasız ve emeklilik umudu olmayan bir çalışma düzeni olduğunu biliyor. Bu sektörde TTK'nın yerini doldurabilecek bir şirket yoktur." dedi.

Demirci, sendikada düzenlenen GMİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 21 Haziran'da Zonguldak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü ve Uzun Mehmet'i Anma Günü dolayısıyla tören düzenleneceğini söyledi.

Törenin ardından sendika olarak "Taşkömürü ve demir-çelik" başlıkla paneli gerçekleştireceklerini ifade eden Demirci, şöyle konuştu:

"Bizler bunları düşünür ve planlarken tam da bu süreçte maden ocaklarımızı yeni bir tartışma konusu yaptılar. Özelleştirme gibi bizi tahrik eden öneriler ortaya attılar. Madenciler ve Zonguldak halkı özelleştirmenin açlık, yoksulluk, maaşsız, sigortasız, sendikasız ve emeklilik umudu olmayan bir çalışma düzeni olduğunu biliyor. Bu sektörde TTK'nın yerini doldurabilecek bir şirket yoktur. TTK bu işin hafızasıdır, üniversitesidir ve bölge insanı da bu işin uzmanıdır. Biz ve Türkiye, Karadon'da, Kozlu'da, Soma'da ve Ermenek'te özelleştirmenin ölüm olduğunu gördük. Aynı dönemde de karlar düşünce ocaklarını kapatarak binlerce insanı işsiz bıraktılar."

Demirci, TTK'ya en son 2009'da işçi alındığını belirterek, "Sendika olarak 2010'dan bu yana işçi açıklarının giderilmesi için mücadele veriyoruz. TTK, 8 bin 700'lerde tarihinin en az sayıda işçisiyle çalışıyor. Geçen yıl çeşitli nedenlerle en düşük seviyede üretim yaptık ve 1 milyon tonun altına düştük. Dolayısıyla zarar rakamı da arttı. Şimdi bütün bu gerçekleri unutarak zarardan ve özelleştirmeden söz ediyorlar. Biz çalışıyoruz ve verilen işi yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Sıradaki Haber