17 °c

Bursa'da iki yemek şirketine kayyum atandı

Bursa'da faaliyet gösteren iki yemek firmasına, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansman desteği sağlandığı ve işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla ilgili yürütülen incelemenin ardından yeni yönetimlerin oluşturulması amacıyla kayyum atandı. Alınan bilgiye göre, Bursa 4. Sulh Ceza Hakimliği, geçen yıl nisan ayında başlatılan inceleme...

Ekonomi Haberi
Bursada iki yemek şirketine kayyum atandı
Bursa'da iki yemek şirketine kayyum atandı

Bursa'da faaliyet gösteren iki yemek firmasına, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansman desteği sağlandığı ve işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla ilgili yürütülen incelemenin ardından yeni yönetimlerin oluşturulması amacıyla kayyum atandı.

Alınan bilgiye göre, Bursa 4. Sulh Ceza Hakimliği, geçen yıl nisan ayında başlatılan inceleme kapsamında İzgün ve Hüdavendigar adlı yemek firmalarına kayyum atanmasına karar verdi. Kayyum olarak atanan kişiler, polis ekipleri eşliğinde İzgün firmasının Demirtaş Organize Sanayi Bölgesinde (DOSAB), Hüdavendigar adlı şirketin ise merkez Nilüfer ilçesindeki tesislerine geldi. Kayyumlar, çalışmalarına başladı.
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağladığı öne sürülen İzgün adlı yemek firmasıyla ilgili geçen yıl nisan ayında soruşturma başlatmıştı. Şirketin DOSAB'daki tesisi ile Yeşil Mahallesi'ndeki deposu ve Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'ndeki mali müşavirlik bürosunda inceleme yapılmıştı. Soruşturmada aralarında Fetullah Gülen'in de bulunduğu 21 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçen şubat ayında Bursa, İstanbul, İzmir ve Balıkesir'de düzenledikleri eş zamanlı operasyonda, "terör örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlamak amacıyla dini duyguların istismar edilmesi suretiyle nitelikli dolandırıcılık, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçlamalarıyla firmanın genel müdürü U.E. ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 18 şüpheliyi gözaltına almıştı. Zanlıların, 2010-2015 yıllarında ihtiyaç sahipleri için kurban kesilmek üzere vatandaşların bağışladığı paraları usulsüz harcadığı, bu paralarla alınan kurbanlıkların etlerini söz konusu yemek şirketine aktardığı belirlenmişti. Şirketin de faturasız ve belgesiz alıp ticari amaçla kullandığı etlerden elde ettiği gelirle FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağladığı tespit edilmişti.Şüphelilerden biri emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmış ve 17 zanlı adliyeye sevk edilmişti. Bu kişilerden 6'sı, savcılıktaki sorgularından sonra serbest bırakılmıştı. Mahkemeye çıkarılan 11 şüpheliden 5'i tutuklanmış, 6'sı ise yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.İzgün firması yöneticilerinin, soruşturma sürerken kurduğu Hüdavendigar yemek şirketinde de inceleme başlatılmıştı.

Sıradaki Haber