17 °c

Başkent Üniversitesi SAYP'a katıldı

ANKARA (AA) - Başkent Üniversitesi, Savunma Sanayii İçin Araştırmacı Yetiştirme Programı'na (SAYP) katıldı.Üniversitenin Bağlıca Kampüsü’nde düzenlenen törenle, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Başkent Üniversitesi, ANOVA, ASELSAN, FNSS, HAVELSAN, Nurol Makina, Onur Mühendislik, ROKETSAN, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ ve YOL-BAK şirketleri arasında SAYP mutabakat metni...

Ekonomi Haberi
Başkent Üniversitesi SAYP'a katıldı
Başkent Üniversitesi SAYP'a katıldı

ANKARA (AA) - Başkent Üniversitesi, Savunma Sanayii İçin Araştırmacı Yetiştirme Programı'na (SAYP) katıldı.

Üniversitenin Bağlıca Kampüsü’nde düzenlenen törenle, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Başkent Üniversitesi, ANOVA, ASELSAN, FNSS, HAVELSAN, Nurol Makina, Onur Mühendislik, ROKETSAN, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ ve YOL-BAK şirketleri arasında SAYP mutabakat metni imzalandı.

Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, törende yaptığı konuşmada, bu organizasyonla üniversitede savunma sanayisi alanındaki münferit çalışmaların daha sistematik hale geleceğini ve canlılığın artacağını söyledi.

Savunma sanayisinde mutlak yerlilik ve mutlak millilik hedefleriyle çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Tüfekçi, müsteşarlık olarak bunu yaparken insan yetiştirilmesine, akademisyenlerin bilgi birikiminin daha hızlı kullanılmasına olanak sağlayacak projeleri hedeflediklerini belirtti.

Ortaya konulan hedeflere ulaşmanın yolunun insan unsurundan geçtiğine dikkati çeken Tüfekçi, SAYP gibi projelerle akademisyenlerin ve öğrencilerin çalışmalarını askerlerin harekat alanındaki ihtiyaçlarına çekmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal da protokolle üniversitedeki birçok araştırmacı, öğrenci ve akademisyenin savunma sanayi projelerinde önemli roller alacağını söyledi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berna Dengiz, savunma sanayisinde yerlileştirme çalışmalarının sürdüğüne işaret ederek, bu çabalara yaptıracakları tezlerle destek verecek olmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Dengiz, 100'ün üzerindeki mezunlarının halen protokol imzalanan firmalarda görev yaptıklarını belirtti.

Protokol çerçevesinde, savunma sanayi sektörünün öncelikleri doğrultusunda ve Savunma Sanayii Müsteşarlığının yönlendirmesiyle, savunma sanayi şirketlerinde çalışanlar tarafından üniversitede yapılan lisansüstü tezler, şirketlerin Ar-Ge ihtiyaçlarına yönelik yapılandırılacak ve savunma sanayi sektörünün öncelikli alanlarına yönlendirilecek.

Lisansüstü eğitim alacak öğrenciler, savunma sanayi şirketleri tarafından sağlanan olanaklarla, savunma alanında nitelikli Ar-Ge elemanı olarak yetiştirilecek.



Sıradaki Haber